Maiken Buchardt

Maiken Buchardt

Maiken Buchardt er født i 1991, og hun er uddannet kunstner på GAIA Akademi i 2013.

Hun har gennem sin barndom udviklet en stor kærlighed til dyr og en stor del af hendes kontakt til omverden, er sket gennem hendes elskede heste, hunde og katte. Hun begyndte med at ride på heste, da hun var tre år for at styrke sin motorik og udvikle sine sociale færdigheder.


Kærligheden til heste kommer frem i hendes karakteristiske hesteportræt. Der gengiver en hest med et meget lille hoved og en kantet krop. Et motiv hun har tegnet, malet og klippet utallige gange og som efterhånden er gået hen og blevet hendes signatur sammen med hendes tegninger og malerier af blomster.


Maikens foretrukne kunstneriske fagområder er at male, tegne, flette og hækle. Maikens kunstneriske færdigheder kommer for alvor frem i hendes arbejde med tekstiler. Hun vikler med snor, plast- og stofstrimler på alt fra sofaer, lysestager, reoler og andre genstande, hun finder interessante. Hendes stil er meget karakteristisk.


Maiken er repræsenteret i bogen ” Outsider – Photography meets Artists 2” fra 2013 af Jo Goertz. I den forbindelse deltog Maiken i den internationale udstilling ”Face to face” i Tyskland i 2015.