OM GAIA AKADEMI

OM GAIA AKADEMI

 

GAIA Akademi er et kunstsakademi for mennesker med særlige behov (§103 og 104) og en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

 

 

GAIAs Vision

Siden oprettelsen af GAIA Museum Outsider Art i 2002 har ideen været at drive et internationalt museum for outsiderkunst og en kulturvirksomhed med produktive og fantasifulde værksteder, hvor begge dele af organisationen viser, hvor mangfoldigt udtrykket er, og hvor høj kvalitet, der skabes af mennesker med særlige behov.


Museet har gennem alle årene arbejdet på at nedbryde fordomme og skabe rum, så mennesker med særlige behov kan deltage både med deres kunstneriske virke og med alle former for kreativ produktion, salg og service, som hører til i en moderne kulturvirksomhed.


Akademiet udspringer af GAIA Museum

I 2012 blev GAIA Akademi grundlagt som en søsterorganisation til GAIA Museum. På Akademiet arbejder omkring 25 kunstnere hver dag med både egne værker og fælles projekter. Siden er der også oprettet en STU-uddannelse for unge med otte forskellige praktiske linjer at vælge mellem. 

 

På GAIA Akademi kommer du til at være sammen med ligesindede i et miljø, hvor vi sætter pris på forskellighed og mangfoldighed. Vi på GAIA Akademi gør meget ud af at finde netop dine unikke evner. Lad os i fællesskab finde disse evner, så vi kan understøtte din udvikling. 

 

Det er vigtigt for os, at alle færdes i et miljø, de kan trives og udvikles i. Derfor omfatter personalet på GAIA Akademi både socialpædagoger, faglærte og kunstfagligt personale.

 

På GAIA er vi rigtig glade for kunst. Vi får gæster fra både ind- og udland, som gerne vil se kunst og møde kunstnerne bag.

 

Vi udstiller ofte og deltager i spændende samarbejdsprojekter for eksempel med kunstskoler fra de nordiske lande, og vi er medgrundlægger og en aktiv del af den internationale sammenslutning European Outsider Art Association.